حجت الاسلام و المسلمين اياذي، از ممتحنين خارج حوزه علميه خراسان، در حاشيه امتحانات شفاهی در مدرسه عالي نواب مشهد در گفت و گو با خبرنگار سرويس استان هاي خبرگزاری حوزه بر اهميت تحقيق و پژوهش در حوزه علميه تأكيد و خاطر نشان كرد: معناي واقعي درس خواندن، پژوهش است؛ فرهنگ حوزه علميه با مباحثه همراه است و مباحثه، نوعي تحقيق محسوب ميشود.
وي افزود: طلبه بايد از ابتداي تحصيل با پژوهش همراه باشد؛ زيرا هدف از تحقيق، فهم بهتر علم و دانش است.
اين استاد حوزه علميه خراسان با بيان اين كه حل مشكلات ديني مردم بر عهده روحانيت است، گفت: آگاهي بخشي و ارائه احكام شرعي، اعتقادي، اجتماعي و ... به افراد جامعه مسئوليت سنگيني است كه متوجه روحانيت ميباشد.
وي با اشاره به خاطرهاي از آيت الله مشكيني در دوران تبعيدشان در كاشمر، ابرازداشت: ايشان خلاصه رسائل و مكاسب را که خود نوشته بود به اينجانب نشان داد، راجع به آن اظهار نظر کنم؛ آيت الله مشكيني گفت اين خلاصه را براي اطلاعات عمومي طلاب نوشته و تأكيد كرد كه طلبه براي تحصيل اجتهادي، بايد شرح، حاشيه و دقت در خواندن و فهم دروس را مورد اهتمام قرار دهد.
اين استاد حوزه علميه خراسان در ادامه با اشاره به حديث «اطلبوا العلم من المهد الي اللحد»، ابرازداشت: تحصيل علوم ديني تا پايان هشت سال خارج فقه و اصول، به نوعي آموزش اطلاعات عمومي دين است كه به خاطر اهميت آگاهي دادن و اطلاع مردم از احكام ديني ميباشد و از اين دوره به بعد است که كار اجتهادي و تخصصي در زمينه دين، را باید آغاز کرد.
* ملبس بودن از ضروریات طلبگی است
اين ممتحن دروس خارج حوزه علميه خراسان، در ادامه به موضوع تلبس پرداخت و يادآورشد: به اعتقاد بنده، كسي كه ميخواهد روحاني باشد و در زمينههاي مختلف تحصيل، تبليغ، تدريس و ...، فعاليت نمايد؛ با توجه به مرجع سؤال بودن، لازم است به لباس روحانيت ملبس باشد.
وي در پايان افزود: طلاب جوان بايد نسبت به اين نكته متوجه باشند كه بزرگان حوزه علميه هميشه در مسائل و مطالب علمي غرق بوده و به همين جهت به مراتب بالاي علمي رسيدهاند، از این رو باید نسبت به حضور مستمر در کلاسهای درس و انجام مباحثه جدیت و اهتمام داشته باشند.